Logopedie

Voorzorgsmaatregelen Coronavirus

& logopedie in de praktijk.

Graag informeren wij je over de invloed van het COVID-19 virus op de logopedische behandeling voor jou en/of je kind.

Je bepaalt samen met je behandelend logopedist of je naar de praktijk kunt komen of dat de behandeling online wordt voortgezet. Wij zien hier echter ook mogelijkheden om een combinatie van deze vormen van behandelen in te zetten. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden die bij jou of je kind passen.

Mondkapjes

Vanaf dinsdag 1 december 2020 vragen wij onze cliënten en hun begeleiders ouder dan 12 jaar een mondkapje te dragen bij een bezoek aan onze praktijken.

Hiermee geven wij gehoor aan de verplichting opgelegd door het kabinet om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Daar horen ook eerstelijns praktijken bij.

Heb je een afspraak op een van de locaties van Logopedisch Centrum Nouwels? Neem dan je eigen mondkapje mee. Je mondkapje doe je op voordat je de praktijk binnenkomt en je houdt deze op totdat je in de behandelkamer bent en de logopedist achter het kuch scherm zit.

Wordt er binnen de anderhalve meter behandeld in de therapieruimte en je bent 12 jaar of ouder dan vragen we of je ook je mondkapje op wilt doen. Uiteraard volgen onze logopedisten ook deze maatregelen.

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de Corona maatregelen houdt. Dat betekent anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en thuisblijven bij klachten.

In onderstaand infographic vind je een samenvatting van onze algemene Corona maatregelen.

 

Online logopedie in de vorm die wij aanbieden,
wordt vergoed vanuit de basisverzekering door alle zorgverzekeringen! 

Misschien kijk je liever een filmpje over welke regels gelden wanneer je de praktijk bezoekt. Kijk dan hier:

Heb je vragen?