Logopedist op Bonaire

mm

En hoe dat nu zo kwam….

In 2020 ging ik met familie op vakantie naar Bonaire. Ik leerde daar collega Liselore kennen. Toen ik weer terug was in Nederland begon de Covid pandemie. Hierdoor nam de online logopedie een grote vlucht en bood ineens allerlei mogelijkheden. Vanuit het Caribisch deel van Nederland werd het meekijken bij behandelingen, brainstormen en meer veel gemakkelijker te realiseren.

Ergens in die anderhalf jaar ontstond het idee om een paar maanden op Bonaire te gaan wonen en werken als logopedist. Het was iets dat ik altijd al ambieerde. Eens kijken of het me bevalt om wat langere tijd te vertoeven in een warm klimaat. Tot dan toe was er altijd iets dat me tegenhield. Eerst waren de kinderen nog te klein. Toen had de praktijk in Nederland mijn aandacht nodig. En ja, dan ben je zo ineens 20 jaar verder.

Nu deed deze kans zich voor. Zal ik…. Ik besprak het met mijn echtgenoot. Die zei meteen: ‘Dat moet je doen. Het is iets dat je altijd hebt gewild en je kunt je beroep uitoefenen. En dat is iets dat je ook zo leuk vindt, dus sla je twee vliegen in één klap!’

De volgende stap was het bespreken met mijn maat in de maatschap en ons team. Iedereen was bereid mee te denken en zo kon het gebeuren dat er ineens een planning was. In februari 2022 zou ik gaan voor drie en een halve maand. In juli 2021 vond ik een leuk huis dat beschikbaar was voor die periode en boekte ik ook gelijk een ticket. Daar werd het ineens heel echt van.

Ondertussen werkte ik gewoon op onze eigen praktijk in Zwolle en kwam de tijd dat we na moesten denken over de verdeling van de cliënten die bij mij in behandeling waren. Er werd een nieuwe collega aangetrokken en het plaatsen van mijn cliënten bij anderen lukte goed. Ook hier bood online logopedie weer uitkomst, want een aantal cliënten behandel ik vanuit Bonaire online. Zij konden of wilden niet bij anderen geplaatst worden.

Vier februari 2022 vertrok ik. Eerst nog gezellig met echtgenoot en dochter met echtgenoot die hier op vakantie waren, maar vanaf dan ben ik alleen.

Teruggeworpen op mezelf. We gaan zien wat het me gaat brengen.