Logopedie

Workshops

Workshops

De mensen van Logopedisch Centrum Nouwels geven praktische workshops voor iedereen die meer wil leren over communicatie en logopedische zorg aan kinderen en volwassenen.

We geven bijvoorbeeld de workshop Van Brabbelen tot Babbelen of een Introductie Ondersteunende Gebaren, zodat jij en je kind elkaar beter leren begrijpen als je kind nog niet of weinig praat. Ook als je je kind speen- of duimzuigen wilt afleren, kan een workshop van Logopedisch Centrum Nouwels een leerzame eye-opener zijn.

Voor volwassenen bieden we workshops, trainingen en presentaties over uiteenlopende logopedie-onderwerpen, zoals bijvoorbeeld logopedie bij ouderen.

Workshops geven we incompany, op locatie of in onze eigen praktijkruimten.

Logopedie

Workshopagenda

Interne trainingsmiddag
Logopedisch Centrum Nouwels

Nieuwste inzichten en vaardigheden delen.


In deze middag bereiden alle teamleden een presentatie voor van de door hen recent gevolgde cursussen en delen we met elkaar de nieuwste inzichten aangaande de logopedie.

Datum

Dinsdag 24 oktober 2017

Locatie

Logopedisch Centrum Nouwels
Omloop 24
7711 XD Nieuwleusen

Tijdstip

13.30-17.00 uur

Trainers

Logopedisten LCN
Preverbaal logopedisten LCN
Klinisch linguïsten LCN
Afasie therapeuten LCN
Logopedist in opleiding

Gebarentraining

Leer in 4 avonden gebaren. 

In 4 avonden van 2 uur leer je een mooi basissetje ondersteunende gebaren die je in de dagelijkse communicatie met je kind direct kunt toepassen.

Data

31-10-2017
14-11-2017
28-11-2017
12-12-2017

Locatie

Logopedisch Centrum Nouwels
Omloop 24
7711 XD Nieuwleusen

Tijdstip

19.30 – 21.30 uur

Trainer

Kim Schippers-van Veenen

Kosten

€ 100,– p.p.

Opgave

Gebruik ons contactformulier om je op te geven!


Ouderavond De Schavuiten


Communicatie en het gebruik van ondersteunende gebaren.


In deze avond leer je meer over hoe leert een kind communiceren, welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen communiceren en hoe het gebruik van ondersteunende gebaren kunnen helpen bij de taalontwikkeling.

Dit is een incompany training, waarvoor ouders reeds een uitnodiging hebben ontvangen. Je kunt je hier niet voor aanmelden.

Datum

Dinsdag 18 oktober 2017

Locatie

Verpleegkundig Kinderdagcentrum De Schavuiten
Dr. van Deenweg 13
8025 BP  Zwolle

Tijdstip

18.30 – 21.00 uur

Spreker

Caroline Nouwels, (pre) logopedist

Ervaringen

  • Ik vond de training afwisselend in theorie en praktijk, gezellig en leerzaam. Caroline, je bent een prettige docente. Je voelt je snel op je gemak. Bedankt!

  • De presentatie van de trainer was kort, duidelijk, afwisselend en met ruimte voor vragen. Ik vond het een mooie kennismaking met gebaren. Ik raad de training aan voor anderen, want het is leerzaam en helpend.

  • Ik vond de presentatie van de trainer prettig. Nam de tijd, geduldig en stond open voor uitleg en heel gemoedelijk. De training was praktisch en makkelijk in de praktijk toe te passen. Ik raad de training aan aan anderen, maar dan zou een ander thema en onderwerpen ook aan te raden zijn.

  • Je krijgt een opstap: hoe de gebaren in elkaar steken. Het moedigt aan om het zelf verder uit te breiden. Je steekt er veel van op om met gebaren om te gaan. Hartelijk bedankt.

  • Leerzame training, toepasbaar in thuissituatie; oefeningen prettig. Leuk resultaat.

  • Ik vond de training heel goed, verhelderend en duidelijk. Caroline je doet het erg leuk en heel ontspannen.

Vragen over een workshops of training?