Logopedie

Workshops

Workshops

De mensen van Logopedisch Centrum Nouwels geven praktische workshops voor iedereen die meer wil leren over communicatie en logopedische zorg aan kinderen en volwassenen.

We geven bijvoorbeeld de workshop Van Brabbelen tot Babbelen of een Introductie Ondersteunende Gebaren, zodat jij en je kind elkaar beter leren begrijpen als je kind nog niet of weinig praat. Ook als je je kind speen- of duimzuigen wilt afleren, kan een workshop van Logopedisch Centrum Nouwels een leerzame eye-opener zijn.

Voor volwassenen bieden we workshops, trainingen en presentaties over uiteenlopende logopedie-onderwerpen, zoals bijvoorbeeld logopedie bij ouderen.

Workshops geven we incompany, op locatie of in onze eigen praktijkruimten.

Hier vind je de Algemene Voorwaarden.

Logopedie

Workshopagenda

Cursus Logopedie bij kinderen met schisis

Samen met Paula Roosjen, één van de logopedisten van het schisisteam ISALA Zwolle, heeft Caroline Nouwels een training over logopedie bij kinderen met een schisis ontwikkeld voor logopedisten die kinderen met een schisis behandelen.
Het komt in de praktijk vaak voor dat een logopedist een tijd lang geen kinderen met schisis behandelt en dan ineens weer één of meer. Doordat deze behandelingen minder frequent voorkomen, is het soms lastig om de kennis en vaardigheden op dit terrein bij te houden. Er is in de training aandacht voor de opbouw van de logopedische behandeling en wat de behandeling van een kind met schisis onderscheidt van de behandeling bij kinderen met andere spraakproblemen. Kortom een zéér leerzame en inspirerende dag! De cursusduur is 1 dag.

Data

29-05-2018
19-06-2018
11-09-2018
09-10-2018

Locatie

ISALA Academie
Zwolle

Tijdstip

09.30 – 16.30 uur

Trainers

Paula Roosjen
Caroline Nouwels

Kosten

€ 150,00

Opgave

Je kunt je uitsluitend opgeven bij de ISALA academie via deze link.

Gebarentraining

Leer in 4 avonden gebaren. 

In 4 avonden van 2 uur leer je een mooi basissetje ondersteunende gebaren die je in de dagelijkse communicatie met je kind direct kunt toepassen.

Data

15-05-2018
29-05-2018
12-06-2018
26-06-2018

Locatie

Logopedisch Centrum Nouwels
Omloop 24
7711 XD Nieuwleusen

Tijdstip

19.30 – 21.30 uur

Trainer

Kim Schippers-van Veenen

Kosten

€ 100,– p.p.

Opgave

Gebruik ons contactformulier om je op te geven!

Ervaringen

  • Je krijgt een opstap: hoe de gebaren in elkaar steken. Het moedigt aan om het zelf verder uit te breiden. Je steekt er veel van op om met gebaren om te gaan. Hartelijk bedankt.

  • Ik vond de training afwisselend in theorie en praktijk, gezellig en leerzaam. Caroline, je bent een prettige docente. Je voelt je snel op je gemak. Bedankt!

  • Erg interessant, duidelijke uitleg, leuk om te doen!

  • De training voldeed aan mij verwachtingen. Kort maar krachtig. De gebaren werden goed ‘live’ uitgebeeld en dan blijft het beter hangen. Dank je wel.

  • Ik kan nu de gebaren inzetten binnen de doelgroep. Met deze training leer je in ieder geval de basis en dat is handig om mee te beginnen.

  • Ik vond de training heel goed, verhelderend en duidelijk. Caroline je doet het erg leuk en heel ontspannen.

Vragen over een workshops of training?