Logopedie

Workshops

Workshops

De logopedisten van Logopedisch Centrum Nouwels geven praktische workshops voor iedereen die meer wil leren over communicatie en logopedische zorg aan kinderen en volwassenen.

We geven bijvoorbeeld de workshop Van Brabbelen tot Babbelen, waarbij je leert hoe de spraak-/taalontwikkeling verloopt en wat de signalen zijn voor een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Ook geven we de workshop Introductie Ondersteunende Gebaren, zodat jij en je kind elkaar beter leren begrijpen als je kind nog niet of weinig praat. Ook als je je kind speen- of duimzuigen wilt afleren, kan een workshop van Logopedisch Centrum Nouwels een leerzame eye-opener zijn.

Voor volwassenen bieden we workshops, trainingen en presentaties over uiteenlopende logopedie-onderwerpen, zoals bijvoorbeeld slikken en verslikken, maar ook gezond stemgebruik.

Workshops geven we incompany, op locatie of in onze eigen praktijkruimten.

Hier vind je de Algemene Voorwaarden.

Logopedie

Workshopagenda

Cursus Logopedie bij kinderen met schisis

Samen met Paula Roosjen, één van de logopedisten van het schisisteam ISALA Zwolle, heeft Caroline Nouwels een training over logopedie bij kinderen met een schisis ontwikkeld voor logopedisten die kinderen met een schisis behandelen.
Het komt in de praktijk vaak voor dat een logopedist een tijd lang geen kinderen met schisis behandelt en dan ineens weer één of meer. Doordat deze behandelingen minder frequent voorkomen, is het soms lastig om de kennis en vaardigheden op dit terrein bij te houden. Er is in de training aandacht voor de opbouw van de logopedische behandeling en wat de behandeling van een kind met schisis onderscheidt van de behandeling bij kinderen met andere spraakproblemen. Kortom een zéér leerzame en inspirerende dag! De cursusduur is 1 dag.

Data

16 juni 2020

Locatie

ISALA Academie
Zwolle

Tijdstip

09.30 – 16.30 uur

Trainers

Paula Roosjen-Kok
Caroline Nouwels-Drenth

Kosten

€ 150,00

Opgave

Je kunt je uitsluitend opgeven bij de ISALA academie via deze link.

Gebarentraining

Leer in 4 avonden gebaren. 

In 4 avonden van 2 uur leer je een mooi basissetje ondersteunende gebaren die je in de dagelijkse communicatie met je kind direct kunt toepassen.

I.v.m. het grote aantal inschrijvingen hebben we besloten om een extra voorjaarstraining in te plannen.

Alle trainingen vallen op een dinsdagavond. Je kunt aangeven naar welke groep je voorkeur uitgaat. Wij proberen daar rekening mee te houden in de planning. In de eerste week van maart 2020 ontvang je mail met alle gegevens. 

Groep 1                  Groep 2

10-03-2020               31-03-2020
24-03-2020               14-04-2020
07-04-2020               28-04-2020
21-04-2020               12-05-2020

Locatie

Logopedisch Centrum Nouwels
Zwolle | Businesscentre Oosterenk
Dr. van Deenweg 13
8025 BP ZWOLLE

Tijdstip

19.00 – 21.00 uur

Trainer

Caroline Nouwels-Drenth

Kosten

€ 107,– p.p.

Opgave

Gebruik ons contactformulier om je op te geven of om meer informatie te vragen!

Ervaringen

  • Je krijgt een opstap: hoe de gebaren in elkaar steken. Het moedigt aan om het zelf verder uit te breiden. Je steekt er veel van op om met gebaren om te gaan. Hartelijk bedankt.

  • Ik vond de training heel goed, verhelderend en duidelijk. Caroline je doet het erg leuk en heel ontspannen.

  • Ik vond de training afwisselend in theorie en praktijk, gezellig en leerzaam. Caroline, je bent een prettige docente. Je voelt je snel op je gemak. Bedankt!

  • De training voldeed aan mij verwachtingen. Kort maar krachtig. De gebaren werden goed ‘live’ uitgebeeld en dan blijft het beter hangen. Dank je wel.

  • De presentatie van de trainer was kort, duidelijk, afwisselend en met ruimte voor vragen. Ik vond het een mooie kennismaking met gebaren. Ik raad de training aan voor anderen, want het is leerzaam en helpend.

  • Ik kan nu de gebaren inzetten binnen de doelgroep. Met deze training leer je in ieder geval de basis en dat is handig om mee te beginnen.

Vragen over een workshops of training?