Logopedie

Online Logopedie

Wat is online logopedie. 

Online logopedie is logopedie via het internet. Het werkt net als traditionele logopedie. Alleen bij online logopedie zien we elkaar via het beeldscherm van de computer, tablet of telefoon.

Hoe werkt online logopedie?

Vanwege het Coronavirus (COVID-19) zetten wij, waar mogelijk, de continuïteit online voort via de computer, telefoon of tablet. Zorg er daarom voor dat je over één van deze media beschikt.

Je hebt alleen een werkende internetverbinding nodig op één van de genoemde media. Wij werken met een systeem dat voor jou als cliënt gratis is. Voorafgaand aan de eerste online behandeling geeft je logopedist jou de benodigde instructies om elkaar online te kunnen treffen.

Online logopedie wordt zowel voor kinderen als volwassenen ingezet. Ook als nieuwe cliënt ben je op dit moment van harte welkom in onze praktijk. Intake & onderzoek zal online plaatsvinden. Klik hier om een nieuwe afspraak te maken.

Vergoeding Online Logopedie

Online logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door alle zorgverzekeraars.

De kosten die je maakt voor logopedie vallen wel onder het eigen risico, wat inhoudt dat je de wettelijk vastgestelde 385 euro zelf betaalt. Alle kosten daarboven worden vergoed. Als je voor een lagere verzekeringspremie je eigen risico hebt verhoogd, dan kan het bedrag voor eigen risico 500 euro hoger uitvallen dan de wettelijke 385 euro. We adviseren je om bij je zorgverzekeraar af te stemmen wat jouw eigen risico is, voordat je een eerste afspraak met ons maakt. Zo voorkom je onvoorziene kosten.

Voor mensen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De kosten voor logopedie bij je kinderen worden dus niet met je eigen risico verrekend.

Omdat Logopedisch Centrum Nouwels een gecertificeerde praktijk is, zijn onze prijzen anders dan een niet gecertificeerde praktijk. In de contracten die we met de zorgverzekeraars hebben afgesloten worden ook verschillende tarieven gehanteerd. Kijk daarvoor in deze tarievenlijst.

Meer weten over online logopedie?