DOWNLOAD

E-book Gebaren

Praten met je handen erbij

Spreken is de meestgebruikte manier om elkaar iets duidelijk te maken. Daarnaast gebruiken we ook veel andere uitingsvormen, zoals bijv. mimiek, lichaamstaal, wijzen, gebaren, schrijven en tekenen. Als je nog niet kunt spreken of moeite hebt met spreken, kan het handig zijn om gebaren te leren. In combinatie met je mimiek kunt op die manier toch praten, maar dan met je handen.

Praten met ondersteunende gebaren is bedoeld voor ouders van kinderen die nog niet met woorden duidelijk kunnen maken wat ze bedoelen. Bijvoorbeeld omdat je kind nog te jong is om te praten. Of omdat spraak bij jouw kind minder snel op gang komt. Ook professionals zoals leerkrachten, pedagogisch werkers, kinderfyiotherapeuten en anderen die met kinderen werken kunnen profiteren van praten met gebaren.  En ondersteunende gebaren zijn sowieso voor iedereen leuk om te leren! Door al in een vroeg stadium te beginnen met gebaren bij de woorden die je gebruikt, leert het kind te begrijpen wat je bedoelt en zal het die gebaren overnemen om ook jou te vertellen wat het wil.

Lees het gratis e-book Gebaren

Dit e-book is een introductie op onze online gebarentraining. Het gaat dieper in op wat praten met je handen inhoudt. Wat het verschil is tussen gebarentaal en ondersteunde gebaren. En wat je leert als je onze online gebarentraining volgt.

De inhoud:

  • Praten met je handen erbij
  • Spreken ondersteunen met gebaren
  • Voordelen van gebaren
  • Theoretisch kader
  • Het verschil tussen NGT en NMG
  • Gebaren leren

Als je het e-book aanvraagt, ontvang je het binnen twee minuten in je mailbox.

E-book gelezen? Boek een online gebarencursus!