Tijdschrift voor Logopedie interviewt Caroline Nouwels over nieuwe richtlijn Dossiervorming

mm

Nadat we met onze praktijk de eerste keer de Kwaliteitstoets Logopedie behaalden in september 2014, werd ik gevraagd om samen met Anita de Hoop van Kwaliteit met Zorg een training te ontwikkelen over de Kwaliteitstoets Logopedie voor de NVLF.

Ik leerde veel van Anita, omdat zij al vele fysiotherapiepraktijken door een audit had geloodst. Met heel veel plezier heb ik deze trainingen door het hele land gegeven. In november 2014 richtte ik mijn adviesbureau Nouwels Training op. Inmiddels hielp ik vele eerstelijns logopediepraktijken met de implementatie van hun kwaliteitsbeleid en behaalden zij allemaal de Kwaliteitstoets Logopedie.

Nieuwe richtlijn Dossiervorming

Per 1 juli 2016 ging de nieuwe richtlijn Dossiervorming van kracht. Door mijn werkzaamheden voor zowel mijn adviesbureau als voor mijn praktijk verdiepte ik mij in de wijzigingen en aanvullingen die dit met zich meebracht. In september 2016 behaalden we opnieuw de Kwaliteitstoets Logopedie. De NVLF vroeg mij een nieuwe training te ontwerpen over de Richtlijn Dossiervorming. In het kader hiervan werd ik geïnterviewd door een journalist van het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie. Daar rolde een artikel uit en mocht ik de cover van ons vakblad sieren. Het artikel is inmiddels geplaatst.

logopedie-cover

Verschillende collega’s hebben inmiddels weer contact opgenomen om het één en ander door te spreken, dossiers te controleren of andere hulp bij de implementatie van kwaliteitsbeleid.

Ervaring is mooier als je je kennis deelt met anderen

Kennis is informatie dat bewerkt is met ervaring, vaardigheden en attitude. Ervaring is mooier als je je kennis deelt met anderen. Vandaar het artikel en vandaar een nieuwe training ‘Werken met de Richtlijn Dossiervorming’, waarvoor je je kunt opgeven op de website van de NVLF.

Advies op maat

Wil je advies op maat, gericht op jouw praktijk of organisatie? Dat kan! Geen probleem. We vinden altijd een passende oplossing voor jouw mogelijkheden en jouw budget. Stel je vraag via het contactformulier.