Logopedie

Coronamaatregelen in de praktijk

Op onze praktijklocaties worden verschillende maatregelen genomen om besmettingsrisico’s met COVID-19 te beperken.

Gezondheidscheck

Voorafgaand aan je afspraak zal je behandelend logopedist een gezondheidscheck uitvoeren. Deze check bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid. Beantwoord je de vragen 1 keer of vaker met ‘ja’, vindt de afspraak plaats op afstand. In overleg is dit online of telefonisch.

Wanneer blijf je thuis?

  • Als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (milde) klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
  • Als je het coronavirus hebt (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.
  • Als je in quarantaine zit (doe de quarantainecheck op de website van de rijksoverheid als je niet weet of je in quarantaine moet).

Kinderen van 4-12 jaar met neusverkoudheid, af en toe hoesten, bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts mogen wel naar de praktijk komen in overleg met je logopedist. Bij andere of meerdere klachten passend bij COVID-19 blijft je kind thuis. De behandeling wordt dan omgezet naar een behandeling op afstand.

Registratie voor bron- en contactonderzoek

Je naam, locatie, datum en tijd van de afspraak staan genoteerd in onze cliëntenadministratie. Deze gegevens kunnen gedeeld worden met de GGD als dit nodig is voor bron- en contactonderzoek bij een (mogelijke) COVID-19 besmetting.

Maatregelen

Desinfecteer je handen voorafgaand aan de behandeling, houd waar het kan 1,5 meter afstand, nies in je elleboog en schud geen handen. Natuurlijk blijf je thuis bij klachten. In dit geval vindt de logopedische behandeling online plaats.

Bij noodzakelijke handelingen binnen 1,5 meter kan je logopedist ervoor kiezen persoonlijke beschermingsmaterialen te gebruiken en jou vragen een mondkapje te dragen.

De genomen maatregelen liggen in lijn met de maatregelen van de RIVM en worden aangepast naar de laatste inzichten. Houd je altijd aan de aanwijzingen van je logopedist.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

 

Heb je vragen?