Cluster 2 onderwijs en trommelvliesbuisjes

Na een heel traject van onderzoeken en gesprekken die gevoerd moesten worden, is nu bekend geworden dat Kyan naar cluster 2 onderwijs (speciaal onderwijs voor kinderen met taal- spraakproblematiek) mag! Gelukkig maar! Hij heeft een beschikking gekregen voor het intensieve traject en dat is geldig tot en met groep 3.

Kyan krijgt straks logopedie op school. Dat is prettig want dan is hij na schooltijd echt vrij. We hebben met school afgesproken dat hij de eerste week alleen ’s ochtends komt. De week daarna mag hij volledig naar school. Op die manier heeft hij een opbouw en kan hij iets rustiger wennen. Nog liever hadden we hem al eerder laten beginnen op de nieuwe school zodat er meer tijd was om te wennen. Helaas is die tijd er niet omdat Kyan al bijna vijf jaar wordt en dan leerplichtig is. Gelukkig is het wel gelukt om hem voor zijn vijfde verjaardag naar zijn nieuwe school te laten gaan. Het hele traject om te komen tot deze beschikking voor het cluster 2 onderwijs heeft ongeveer een half jaar geduurd.

Kyan heeft zijn nieuwe school al even gezien. Zijn eerste indruk was goed. Wij hopen echt dat hij daar de begeleiding krijgt die hij nodig heeft. Onze ervaring met de vorige school was niet zo goed. Daarom zijn we erg benieuwd hoe het nu zal gaan. We hebben al gemerkt dat de sfeer heel hartelijk en gezellig is. Kyan zal het vast naar zijn zin krijgen op zijn nieuwe school.

Trommelvliesbuisjes

Onze jongste zoon Xemm heeft trommelvliesbuisjes gekregen. Een poos geleden heeft hij een hoortest gehad. Daaruit bleek dat de geleiding van geluid in zijn oor via het slakkenhuis goed was, maar dat er verlies van geluid is bij geleiding via de gehoorgang. Omdat Xemm twee keer een loopoor heeft gehad, vond de KNO-arts het verstandig om buisjes te laten plaatsen. Het was een kleine ingreep. Xemm moest onder narcose en dat blijft natuurlijk niet prettig voor zo’n klein kindje. Eenmaal onder narcose zaten de buisjes er ook zo in. Daarna mocht Xemm even bijkomen en weer naar huis. Hij deed het hartstikke goed en daarom kreeg hij een cadeautje van ons. Hij zocht een ambulance-autootje uit die echt geluid maakt. Zo wordt een ziekenhuisbezoek toch nog een beetje leuk.

BewarenBewaren