Huishouden met mijn Down-peuter (a real life story)

mm

Begin de dag ’s morgens bij mama in bed: zorg ervoor dat je het dekbed zo vaak mogelijk kreukelt en flink door de war maakt. Kussens horen uiteraard NAAST het bed… En verstop het liefst ook nog even mama’s telefoon ergens tussen die bult dekens.

Natuurlijk help je mee met tafel dekken. Als eerste laat je het boterkuipje NET naast de tafel vallen en gaat daar dan vol bovenop liggen als mama het waagt om hem af te pakken…

Uiteraard moet je daarna de jam op tafel zetten, maar ER IS GEEN SPRAKE VAN dat mama mag helpen! Klem je kleine handjes eromheen en krijs alles bij elkaar… Doe dit net zo lang tot iedereen 5 minuten doof is.

Als mama je alvast aan tafel zet, omdat ZIJ denkt dat het sneller gaat zonder jou… Graai dan over de tafel naar de worst en neem vooral vast een plakje of 6… Je moet dan wel flink proppen, want anders word je betrapt.

Tijdens het eten help je natuurlijk mee met hagelslag op je brood doen; HEEL hard schudden als het pak open is geeft het mooiste effect. De korrels liggen dan in een straal van ruim een meter rond je stoel, ze zitten in je haar en hangen aan je bril. En als je echt goed je best doet, kan je zelfs het plafond raken!

En als je denkt dat je nog niet vies genoeg bent, weiger dan om ook maar één slok te drinken. Zo kan je een volle beker leeg gieten over de tafel en je schoot als mama gaat afruimen.

Maar je bent de beroerdste niet, je helpt uiteraard ook met schoonmaken. Loop met een druppend doekje achter mama aan en doe alles na. En als je klaar bent, dan ruim je dat doekje natuurlijk goed op…. HUP, in de prullenbak ermee!

Stofzuigen kan je ook al zo goed, lekker samen met mama de steel vast houden. En vooral geen stap willen verzetten en de steel HEEEEL goed blijven vasthouden… Als mama de steel dan toch wegtrekt, stort je dan op het apparaat zelf. Hij moet stil blijven staan! DAT MOET!!!!!!

Zodra je een volle wasmand aan ziet komen, dan weet je dat mama je hard nodig heeft. Verstop eerst de helft van de was achter de bank (dit scheelt opvouwen). Vervolgens doe je de andere helft steeds in en uit de mand, en verspreid je de rest van de kleding stukken door de kamer…

Tussendoor moet er ook even gesnackt worden. Rozijnen zijn bij uitstek geschikt om over de hele vloer te verspreiden. En vergeet de gang niet… Je weet maar nooit waar of wanneer je trek krijgt!

En met koken help je ook al zo graag! Als vanzelfsprekend doe jij de geschilde én ongeschilde aardappelen in de pan. Elk aardappeltje wordt vakkundig voorgelikt (dit verkort de kooktijd). En daarna rangschik je de aardappels minstens nog 5 keer, totdat ze er perfect in zitten!

Zo fijn, een goede hulp… 😂