Het logopediekoffertje

mm

In onze praktijken zien we allerlei invullingen van hoe mensen hun oefeningen onthouden, opbergen en ze weer tevoorschijn toveren. Veel (jong) volwassenen zetten alles in hun telefoon. Stemoefeningen worden soms opgenomen om ze thuis verder te kunnen oefenen. Anderen hebben een snelhechter met geprinte oefeningen erin. Een A4- of A5-map met insteekhoezen is ook een favoriete manier van bewaren.

Vaak krijgen de jonge cliëntjes van ons een logopedierugzakje waarin ze hun spullen kunnen opbergen en meenemen, maar er zijn ook kinderen die hun eigen invulling hieraan geven. Zo kwamen er al echte schatkisten voorbij en verschillende logopediekoffertjes!

Hoe grappig vond ik het dan ook dat ik gevraagd werd om mee te werken aan een artikel over een logopediekoffertje voor kinderen met een schisis, voor het magazine van de BOSK. Het magazine ligt inmiddels in de praktijken ter inzage en het artikel over wat een logopediekoffertje voor een kind geboren met een schisis zou kunnen bevatten, kun je hier lezen…

Lees het artikel in het BOSK Magazine

 

Caroline Nouwels schrijft een artikel over preverbale logopedie