Een iets minder strakke planning in de voorjaarsvakantie zorgde vandaag voor een mooi en waardevol gesprek met een moeder, na afloop van de logopediezitting. Zij heeft ook haar eigen bedrijf en dat schept natuurlijk al een band. Hoe leuk was het dat we beiden eenzelfde visie delen, hoewel we op een heel ander vlak een bedrijf voeren. Ze vertelde dat zij en haar compagnon gaan voor kwaliteit en dat dat soms betekent dat ze opdrachten niet aannemen.

Dat sluit aan bij de visie van onze praktijk. Juist daar waar het wat moeilijker gaat om beter te leren spreken, te communiceren op welke wijze dan ook & je stem zo optimaal mogelijk te leren gebruiken, daar komen wij in beeld. Dat vinden wij interessant en daar willen wij voor gaan. Dat betekent dat we niet willen groeien in kwantiteit, maar in kwaliteit.

Daarom zijn onze logopedisten met enige regelmaat afwezig omdat ze op scholing gaan. Het werken volgens de nieuwste, wetenschappelijke inzichten staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn 2 van onze logopedisten ook universitair opgeleid als klinisch linguïst. Achter de schermen zijn we altijd bezig met het zoeken naar innovaties, die onze zorg kunnen verbeteren.

Dat heeft gevolgen voor de investeringen die ik als praktijkhouder doe en de tijd die daarmee gemoeid gaat. Want die tijd is echt wel een ding hoor. Vaak zit ik tot 11 uur ’s avonds aan overheadtaken te werken. En toch zou ik het niet anders willen.

Al verschillende malen werd mij aanvullend werk aangeboden. Meer vestigingen, meer collega’s. Ik heb ervoor gekozen om dat niet te doen. Het past niet bij mij en niet bij mijn visie voor de praktijk. Hierop worden ook mijn collega’s uitgekozen, dus het past ook niet bij hen. En dat vind ik wel heel belangrijk. Hoe voelt dat voor het team.

Dus nee, geen uitbreiding, niet groeien in kwantiteit. Wel groeien in kwaliteit en daar onze investeringen op bouwen. We zijn een hecht team, waarin natuurlijk collega’s zitten met meer en minder ervaring. Maar talenten zijn er om opgeleid te worden, want dat gaat gewoon door na je afstuderen. Een leven lang leren. Dat willen we graag. En het dan overbrengen naar onze cliënten, die het niet altijd heel gemakkelijk hebben en waarbij het soms echt heel moeilijk gaat.

En dat besprak ik met deze moeder. We vonden elkaar in het kwaliteitsstuk en op het vlak van ondernemen. Wat een waardevol kwartier. Ik moest er vandaag nog regelmatig aan denken en besloot om er maar een blog over te schrijven.